Motor rijbewijs

Motorrijden wordt steeds populairder. Steeds meer mensen willen genieten van motorrijden. Jij ook? Dan ben jij bij rijschool Michel van Haaren aan het goede adres. Met de persoonlijke stijl van lesgeven die Michel kenmerkt leer je stapsgewijs de beginselen van het motorrijden. Je rijdt eerst op een afgelegen terrein maar gaat snel de openbare weg op. Je leert verschillende technieken zoals slalomrijden, achtjes maken, halve draai uitwijk- en vertraging oefeningen.

Tijdens de les kan de instructeur achterop de motor zitten. Maar je rijdt ook zelfstandig. De instructeur zit dan in een volgauto of op een andere motor en geeft via een ‘oortje’ aanwijzingen. De rijschool gebruikt de Honda CB600 Hornet voor zijn lessen. Je kunt les nemen als je 21 jaar of ouder bent.

Als je je examen voor je motorrijbewijs gaat afleggen heb je een geldig theoriecertificaat nodig. Je kunt dus al wel beginnen met lessen. Het theoriecertificaat voor de motor is te behalen bij het CBR. Het praktijkexamen bestaat uit een gedeelte voertuigbeheersing en deelname aan het verkeer. Bij het theorie-examen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en een recente pasfoto. Voor het praktijkexamen moet je een legitimatiebewijs, een geldig theoriecertificaat en een pasfoto meenemen.

De opleiding is afgelopen als je vlot, zelfstandig en verkeersveilig de motor kunt besturen.

Heb je nog vragen over motorrijden bij Michel van Haaren? Neem dan contact op via telefoonnummer 06 4808 5028 of per mail info@verkeersrijschool.nl.